Saveti za sminkanje

Prema istraživanjima, svaka treća žena se šminka svaki put pre izlaska iz kuće makar se radilo i o odlasku u prodavnicu. Šest od deset žena ne može da zamisli odlazak na posao bez šminke, dok polovina više voli da ima bilo kakav kozmetički proizvod na licu, nego da se prepusti prirodi. Za većinu žena dnevni ritual šminkanja je veoma važan. Pomisao da će ih neko videti bez šminke, za njih je užasavajuća. Šminkanje i kupovina kozmetičkih proizvoda nisu samo stvar uobraženosti. Naprotiv, iz toga se rađa samopouzdanje kako bi bila uspešna u svakom segmentu života. Žene ne nose šminku zbog muškaraca, već te proizvode koriste da bi prikrile bubuljice, neke svoje nesavršenosti na licu ili jednostavno da bi naglasile svoju lepotu. Takođe, šminkaju se jer to vole i u tome uživaju.





Iako bi neki rekli da šminkom zapravo  skrivamo sebe i svoje pravo lice, obožavateljke šminke se ne bi s tim složile jer je ključ šminkanja naglasiti najbolje od onoga što nam je priroda dala i sakriti ne svoje pravo lice, nego sitne nedostatke. Šminkanje je zaista zabavna aktivnost i ako volite dobar make up i posvećujete mu puno vremena to ne znači da ne volite sebe.




Osnovno pravilo za tinejdžerke glasi; Što manje-to bolje. Mladu i zdravu kožu ne treba opterećivati šminkom, posebno puderima, koji zatvaraju pore, jer to dovodi do ubrzane pojave bora i starenja. Devojčice i devojke vole da se ulepšavaju i eksperimentišu sa licem i bojama, međutim, profesionalni make up umetnici savetuju im da ne preteruju, da stave maskaru i sjaj za usne jer će tako najbolje da dođe do izražaja njihova mladačačka lepota. Mlade devojke treba da uživaju u svojoj mladosti i da ne preteruju.

KAKO SE NAŠMINKATI ?

1. Pre šminke obavezno nanestie hidratantnu kremu ili prajmer.
Krema i prajmer osvežavaju kožu i pripremaju je za šminkanje. Zahvaljujući tome koža ostaje sveža ispod šminke i stvara barijeru između lica i pudera. Takođe, prajmer obezbeđuje da šminka duže traje.

2.Izaberite puder u vašoj nijansi.
Sve devojke mrze kada vide razliku između lica i vrata. Izgleda ružno i koliko god vaša šminka dobra bila, neće davati takav utisak. Trik kako da izaberete svoju boju jeste da uzmete puder koji je za nijansu svetliji od vašeg tena. To je zato što puder posle nekog vremena oksidira na vašem licu i postane za nijansu tamniji nego što jeste, pogotovo ako ga nosite ceo dan. Tečni puder nanesite četkicom na lice laganim kružnim pokretima. Ako imate tamne podočnjake možete staviti malo korektora koji će to da prekrije. Nakon toga stavite puder u prahu. Tako će tečni puder biti mat i stajaće ceo dan.

3. Popunite obrve i konturišite lice.
Možda nećete verovati, ali obrve su najbitnije na vašem licu. Za popunjavanje možete koristiti olovku ili senku za obrve. Dovoljno je da ih blago oblikujete i već ste završili pola posla. Pazi te da se ne zanesete i ne napravite neprirodan veštački oblik sa jakim linijama. Koristite bronzer da blago istaknete jagodice. Devojke koje imaju izražene jagodice treba da koriste rumenilo boje kajsije. Tako ćete izgledati prirodnije i lepše.

4.Senka u boji kože, ajlajner i maskara.
Vaše oči zaslužuju da budu istaknute. Bež boja senke se koristi za dnevnu varijantu. Nanesite malo smeđe senke na kraj oka. Tako će oko dobiti definiciju i lepše će izgledati. Iznad trepavica celom dužinom nanesite tanku liniju crnog ajlajnera. To će vaše oči izdužiti i dati im mačkasti oblik. Maskara sa što gušćom četkicom će podići trepavice i napraviti ih vizuelno dužim. Ne preterujte sa stavljanjem maskare, jer se tako trepavice slepljuju i stvaraju se grudvice.
5.Olovka za usne u boji ruža
Olovka služi da vaše usne dobiju puniji oblik. To ćete uspeti ukoliko nanesete olovku koja je u boji ruža koji nanosite. Uokvirite usta olovkom, nanesite ruž u boji vaših usana i stavite malo sjaja na sredinu donje usne.

Коментари

  1. Доста чудан избор дизајна блога. Боја испод текста није баш спретно решење. Мислим да би наслов требао да буде Шминка и шминкање. Пошто ниси изменила и после моје поруке, оцена 4.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар